4 Populära Dieter Hjärtat Friskt

4 Populära Dieter Hjärtat FrisktPund för pund, fyra mycket populära dieter för viktminskning är alla bra för att kasta vikt och minska risken för hjärt-och kärlsjukdomar, säger forskarna, med ett viktigt förbehåll: Du har att hålla sig till dieter, inte bara starta dem.

Kosten scenen har värmts upp under det senaste året med low-carb och låg-fett diet slåss ut. Men hittills har ingen faktiskt jämfört med fyra av de mest populära dieter — Atkins, Ornish, Weight Watchers, och Zon-för att ta reda på vilka som verkligen var bättre för viktminskning och minska risken för hjärt-och kärlsjukdomar.

Det visar sig, säger Michael L. Dansinger, MD, biträdande professor i medicin vid Tufts University, New England Medical Center i Boston, Mass. att så länge pounds skjul, hjärtat hälsa förbättras.

“Att förlora 20 pund motsvarade ungefär en 30% minskning i risk för hjärtproblem betyg”, säger han. Även om han förklarar att “det är inte klart om en 30-procentig minskning av risken poäng är samma som en 30-procentig minskning i hjärtinfarkt.” Dansinger presenterat resultaten här på American Heart Association ‘ s Vetenskapliga Sessioner.

Utmanare

  • Atkins diet-en low-carb diet består främst av protein och fett. Under de första två veckorna, kolhydrater är kraftigt begränsade, men sedan förs tillbaka in kosten i form av fiberrika kolhydrater.
  • Den Ornish diet-en high-carb, låg fetthalt vegetarisk diet av främst bönor, frukt, spannmål och grönsaker. Mjölkprodukter är ätas med måtta och kött är missmodig.
  • Viktväktarna-en low-fat, high-carb diet där varje livsmedel tilldelas ett poängvärde och deltagarna får ett visst antal poäng per dag.
  • Zone-en kost baserad på en 40-30-30 system där deltagarna äta 40% av sina kalorier från “goda” kolhydrater så som grönsaker och bönor, 30% från låg-fett, proteiner och 30% från omättade fetter, som olivolja och rapsolja oljor, nötter och avokado.

Low-Carb jämfört med Låg-FettLow-Carb jämfört med Låg-Fett

Dansinger studerat 160 överviktiga män och kvinnor som anmälde sig som frivilliga för att delta i en årslång kost studie. Fyrtio frivilliga har tilldelats varje diet, säger han. Dansinger säger att han var “bara testa dieter, inte någon övning eller andra livsstilsförändringar som är en del av hela diet program.” Forskarna beräknade också en värdering för att uppskatta en persons hjärta sjukdomsrisk — som bygger på gemensamma riskfaktorer för hjärtsjukdom, såsom kolesterol och blodtryck.

Fördelarna från dieter var begränsade till dem som noggrant följde dem — och följande dieter var ingen lätt uppgift eftersom släppa ut priser för varje diet var 22% på två månader. Med ett år hälften av de frivilliga som tilldelats Atkins eller Ornish hade hoppat så hade 35% av de som är tilldelade till Viktväktarna eller Zon dieter.

Deltagare följande Atkins, Weight Watchers, och Zon dieter uppnått betydande minskningar i hjärtat risk värdering. De följer Ornish diet inte visa någon signifikant förbättring i risken för hjärtsjukdomar betyg.

Dansinger säger att detta inte innebär att “Ornish diet inte minska risken för hjärtsjukdomar. Jag har stor tro på Ornish diet, men det gjorde inte uppfyller de statistiska testet i denna studie.”

Ornish Svarar

Dean Ornish, MD, grundare och vd för Förebyggande Medicin Research Institute i Sausalito, Kalifornien, var direkt avgörande för resultatet.

Ornish berättar att de personer som tilldelats hans diet “har tappat mer i vikt, hade större sänkningar av LDL-kolesterol (det “dåliga” kolesterolet), och var den enda dieters till betydligt lägre insulin, även om Atkins och Zon dieter anspråk på att vara särskilt utformade för att minska insulin.” Lägre insulinnivåer ange en lägre risk för att utveckla diabetes, en annan kraftfull hjärtsjukdomar risk faktor.

Dansinger, som gick Ornish i fielding frågor från reportrar, håller med om att Ornish diet postat imponerande resultat för dem som stannat kvar i ett år: en nästan 20-procentig minskning av insulin nivåer och den Atkins dieten minskat insulin med ca 8% och den Zon som var förknippade med en 17-procentig minskning av insulin.

Likaså, Ornish diet minskade LDL-kolesterol med 17%, medan den Atkins dieters minskade LDL med 9 procent, följt av Viktväktarna dieters på 8% och Zon dieters på 7%.

Goda Kolesterolet: Hur Viktigt Är Det?Goda Kolesterolet: Hur Viktigt Är Det?

Men risken för hjärtsjukdomar betyg är baserat på kvoten mellan LDL-kolesterol och HDL-det “goda” kolesterolet.

“Ornish diet inte höjer HDL, medan andra dieter göra nå en betydande ökning i HDL,” säger Dansinger. Atkins och Zon dieter ökat HDL med 15%, medan Viktväktarna postat en 18,5% i vinst. Men Ornish diet ökat HDL genom att bara 2,2 procent.

Ornish säger HDL är egentligen inte en faktor eftersom “HDL är verkligen som en sopbil som går runt och plockar upp skräp, vilket är dåligt kolesterol. När du inte har så mycket dåligt kolesterol — sopor — du behöver inte så många sopbilar.” Han tillägger, “att öka HDL är enkel: ät en pinne av smör. Som kommer att driva upp din HDL, men det är inte bra för dig.”

Dansinger säger HDL är lite mer komplicerat. Till exempel, “motion ökar HDL och vi tror att lågt HDL är en riskfaktor för hjärtsjukdom, säger han.

“De goda nyheterna om denna studie är att vi har visat att alla dessa dieter fungerar. Det innebär att läkare kan arbeta med patienter för att välja den kost som är bäst för patienten. Till exempel, om du har en patient som gillar kött, är det osannolikt att han eller hon kommer att följa med Ornish diet, säger Dansinger.

“På kort sikt, tror jag viktminskning övertrumfar allt. Om du gå ner i vikt, det spelar ingen roll hur du förlorar det. Men i det långa loppet vet vi inte effekten av makronäringsämnen [kolhydrater, fetter och proteiner] att du äter”, säger Robert H. Eckel, VD, ordföranden i American Heart Association ‘ s Nutrition, Fysisk Aktivitet och Ämnesomsättning Rådet och professor i medicin vid University of Colorado Health Sciences Center. Eckel inte var inblandad i studien.

Källa: American Heart Association Vetenskapliga Sessioner 2003, “Ett År Effektiviteten av Atkins, Ornish, Weight Watchers, och Zon Dieter för att Minska kroppsvikt och Hjärta sjukdomsrisk,” Michael Dansinger, VD, Tofsar; Dean Ornish, VD, Förebyggande Medicin Research Institute, Robert H. Eckel, VD, stol, AHA Kost, Fysisk Aktivitet, Ämnesomsättning Rådet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *