Bantning Kan Främja Viktökning hos Barn

Bantning Kan Främja Viktökning hos BarnBarn och tonåringar som ständigt går på och av dieter för att gå ner i vikt kan faktiskt sluta få extra pounds i det långa loppet.

En ny studie visar att flickor som var vanliga dieters fick ungefär två extra pounds per år, och pojkar, som dieters fick mer än två extra pounds per år jämfört med nondieters.

Forskarna säger resultaten visar att sätta överviktiga barn på restriktiva dieter inte bara inte hjälpa dem gå ner i vikt, men det främjar också ohälsosamma matvanor som kan pågå en livstid.

Till exempel visade studien att flickor som var vanliga dieters var 12 gånger mer sannolikt än nondieters att delta i hetsätning, och pojkar som bantat var sju gånger mer sannolikt att bli binge äter.

Barn och Bantning inte Blanda

För studien har forskarna följt en grupp 8,200 flickor och 6,770 pojkar för tre år med början år 1996. De var 9 till 14 års ålder. Deltagarna fyllde i årliga enkäter om bantning, vikt förändras, motion och matvanor.

Forskarna fann att nästan 30% av flickorna och 16% av pojkarna var dieters vid starten av studien. Under tre års uppföljning, visade studien att dieters konsekvent fått större vikt än nondieters, med dieters att få ett genomsnitt på nästan två pounds per år mer än nondieters.

Resultaten visas i oktobernumret av Pediatrik.

Dieters var också mycket mer benägna att engagera sig i hetsätning definieras som att äta stora mängder mat på kort tid och känsla av kontroll i situationen-till exempel att äta en hel låda kakor och känslan av att du inte kunde sluta, även om du ville.

“Vad vi tror händer är att oftare att de bantat, ju oftare de skulle binge äter eller äter för mycket mellan dessa bantning episoder, och som skulle leda till deras viktökning, säger forskaren Birgitta Fält, ScD, biträdande professor vid Harvard Medical School.

Området säger att denna studie är bland de första att titta på den långsiktiga effekten av diet på barn och tonåringar, och resultaten visar att det är smidda med många av samma problem som drabbar vuxna som försöker att gå ner i vikt med den senaste modefluga kost.

“Kost är väldigt svårt att hålla med eftersom de flesta människor väljer en kost som kommer att få dem att verkligen gå ner i vikt och märker förändringar mycket snabbt,” Field berättar. “Tyvärr, vad vi egentligen borde vara att rekommendera är något där du inte kommer att se resultat så snabbt, men det är lättare att hålla sig till.”

Det innebär att göra mindre, mer blygsamma förändringar, som att byta från ett 20-ounce flaska Coke till en 12-ounce kan, eller på att förändras från att äta super-stora portioner till normal stora portioner.

Bantning Ensam Är inte NogBantning Ensam Är inte Nog

Barnläkare Michael Wasserman, MD, säger resultaten är inte förvånande, eftersom förlora vikt krävs mer än att bara banta i både barn och vuxna.

“Svaret är inte att kosten är dåligt, men att ändra din livsstil är ett bättre sätt, säger Wasserman, som arbetar på en barn-viktminskning-program på Ochsner Clinic Foundation i New Orleans.

“Det måste vara en multifaktoriell förändring i hur du lever. Du kan inte bara ändra en bit av det, du behöver för att ändra hela dag-till-dag livsstil att barn går igenom,” Wasserman berättar.

Men Wasserman påpekar också att 90% av deltagarna i studien var vita och att de alla var barn av sjuksköterskor som deltog i Nurses Health Study II, så resultaten kan inte gälla för hela befolkningen.

Även så, att studien belyser behovet av föräldrarna till en sund balans mellan att uppmuntra till hälsosamma matvanor och inte göra mat en känslomässig fråga, vilket kan leda till potentiellt farliga hetsätning eller ätstörningar.

Smart Sätt att Hjälpa Barn att gå ner i Vikt

Hur man kan hjälpa barn och tonåringar att gå ner i vikt är ett problem att fler och fler föräldrar inför idag som förekomsten av överviktiga barn har ökat med 100% under de senaste 20 åren. För närvarande är ca 15% av barn och ungdomar är överviktiga eller feta.Smart Sätt att Hjälpa Barn att gå ner i Vikt

Forskning visar också att barn som är överviktiga eller feta har en 90% chans att bli överviktig som vuxen, och det är därför experter säger att det är viktigt att hjälpa barnen att utveckla hälsosamma vanor så tidigt som möjligt. Med överviktiga föräldrar ökar också risken för att barnet kommer att vara överviktiga.

Registrerad dietist Rachel Brandeis ger följande tips för att hjälpa barn (och deras föräldrar) att uppnå och behålla en hälsosam vikt:

  • Få röra på sig. Ökad fysisk aktivitet för att bränna fler kalorier är det bästa sättet att främja viktminskning hos barn. Stäng av TV: n eller datorn och få dem engagerade i någon typ av idrottsliga verksamhet.
  • Erbjuder en mängd olika hälsosamma livsmedel. Begränsa sötsaker, godis, och andra källor av tomma kalorier, såsom chips.
  • Inte märka livsmedel. Märkning av ett livsmedel som “dålig” är sannolikt att göra ett livsmedel mer tilltalande för barn och kan leda till överätande eller binging när det blir tillgängligt hemma eller någon annanstans.
  • Undvik att “family style” måltider. Plätering av livsmedel i kök ger föräldrar mer kontroll över portionsstorleken och hjälper barnen att lära sig vad ett barn-och medelstora del bör se ut.

Brandeis säger det är också viktigt för föräldrar att ställa en hälsosam förebild för sina barn med sina egna matvanor.

“Barn modell förälderns beteenden. Så om föräldrar talar hela tiden om att vara på en diet, och säger, “jag kan inte äta det, jag kan inte äta det,” barn att plocka upp dem mönster också,” Brandeis berättar.

“Mat ska man bara vara frisk, säger Brandeis, som är en taleskvinna för Nationella Dietetic Association. “Det finns utrymme för godis, det finns utrymme för tomma kalorier, men om ditt barn kämpar med en vikt problem … behöver inte göra mat en så stor fråga.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *